Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Roelinestellingwerf

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Roeline via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 12-07-2015 Just hold on, ... (3)
  • 22-06-2015 Sweet goodbyes (2)
  • 29-05-2015 Happy b'day to me (0)
  • 02-05-2015 Hello Goodbye (1)
  • 08-04-2015 Catch and Release (5)

Statistieken

Dit dagboek is 3716 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 314   Aantal reacties 5   Aruba, Aruba
a A

Catch and Release

Bon tardi,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven dus hoog tijd om jullie weer even bij te praten met alles wat we hier weer beleefd hebben. Ik zit me dan altijd gelijk weer af te vragen waar ik toch ooit zal beginnen want in een maand tijd zijn er weer veel leuke dingen gebeurt. Zo hebben we bijvoorbeeld met bijna alle studenten van Perle een BBQ aangeschaft waarmee we af en toe samen op het strand of op Perle d’Or zelf kunnen BBQ’en. Dit hebben we tot nu toe twee keer gedaan. De eerste keer was op Eagle Beach. Dit was heel gezellig! Iedereen bracht zijn eigen vlees en drinken mee en we zaten daar met zijn allen uren bij de BBQ. Toen we bijna naar huis wouden gaan kwam helaas nog even de politie om te zeggen dat je niet op het strand mocht BBQen en we moesten alles opruimen. De politie is hier lang niet zo streng als in Nederland! Ze vroegen daarna zelfs of we nog op stap zouden vanavond en dat ze waarschijnlijk zelf in de Senior Frogs te vinden waren nadat ze klaar waren met werken. Toen we alles opgeruimd hadden mocht ik nog even bij een van de agenten achter op de quad haha, dat was leuk!

We hebben niet alleen gebarbecued op het strand, maar inmiddels ook geslapen. Dit heb ik afgelopen weekend twee keer gedaan. Het was namelijk paasweekend en dan trekken heel veel families massaal met tenten en alles naar het strand om hier vakantie te vieren. Het strand stond dus vol met kampeerders. Wij wilden hier graag ook wat van meemaken dus besloten onze matrassen mee naar het strand te slepen en hier de nacht door te brengen. Heel vet dat je wakker wordt en meteen het geluid van de zee hoort. Beide keren begon het ’s ochtends helaas wel te regenen waardoor we ons weer vroeg naar huis verplaatsten om hier verder te slapen.

De ouders van Maartje en Regina zijn inmiddels ook langs geweest op Aruba. Ze hebben me veel op sleeptouw genomen! Ik ben bijvoorbeeld met ze in een jeep langs de Noordkust gereden en we zijn ook naar het National Parc geweest. Verder ben ik met ze naar verschillende stranden geweest, heb ik een paar keer bij ze gegeten en zijn we ook uit eten geweest. Toen hun ouders er waren heb ik alleen nog maar meer zin gekregen in dat mijn ouders komen. Dit duurt gelukkig ook niet lang meer! Over anderhalve week kan ik ze eindelijk weer in het echt zien :D Ik heb ze nog nooit zo lang hoeven missen dus dan is bijna 3 maanden wel lang!

Naast de ouders van Maartje en Regina hebben we ook de familie van onze Engelse vriend Tom opgewacht op het vliegveld. Dit was extra spannend omdat Tom niet wist dat hij op zijn zusjes en moeder stond te wachten. Ongeveer een week daarvoor had zijn jongere zusje contact met me opgenomen via facebook en verteld dat ze Tom wilden verrassen met hun komst naar Aruba. Het was het leukst als hij dit niet wist en daarom vroegen ze mij of ik Tom met een smoesje naar het vliegveld wou lokken. Dit leek me leuk om te doen al was ik wel bang dat ik mezelf zou verraden aangezien ik een heel slechte leugenaar ben. Ik vertelde Tom dat een vriendin van mij, Hotske, zou komen en dat zij het leuk zou vinden als Tom en ik haar samen opwachtten op het vliegveld. Hij vond het wel een beetje gek maar Tom zegt niet snel nee dus hij ging mee. Onderweg naar het vliegveld toe zette ik mijn beste pokerface op en speelde ik dat ik nerveus was voor de komst van mijn vriendin omdat ik hoopte dat ze het naar haar zin zou hebben hier. Tom had helemaal niks door en ik begon bijna zelf te geloven dat Hotske echt kwam haha. Op het vliegveld kreeg ik een sms van zijn zusje dat ze waren geland. Tom had nog steeds niks door. Hij wilde een koffie halen en een cinnamon rol ofzo dus dat deden we. ‘Maar wel snel!’ zei ik er achteraan. Eenmaal daar bleek dat je alleen met contant geld kon betalen en dat hadden we niet bij ons dus hij moest nog ergens pinnen hier binnen. Ik begon al helemaal te stressen. Gelukkig was hij op tijd weer terug om te betalen en kon het echte wachten beginnen. Niet veel later kwamen zijn moeder en zusjes de hoek om en het gezicht van Tom zal ik niet snel vergeten. Hij kon het echt niet geloven en vroeg ‘Did you know about this?’ ‘Ja doh!’. Ik vond het echt heel leuk dat ik mocht helpen dit te organiseren. Als ik er aan terug denk verschijnt er nog steeds een glimlach op mijn gezicht.

Met de Perle d’Or groep hebben we ook weer van alles gedaan. Zo zijn we bijvoorbeeld met zijn allen op een partybus geweest. Drie uur lang tourden we met zijn allen over het eiland terwijl we los gingen op de muziek die gedraaid werd door de DJ in de bus. Een busrit is nog nooit zo’n feest geweest! Verder zijn we met zijn allen naar neonsmash geweest. Dit evenement is begonnen op Bonaire en vond nu voor het eerst plaats op Aruba. Ik heb een wit hempje en een zwart rokje uit de kast getrokken waarvan ik vond dat ze wel vies mochten worden. Ongeveer om half 12/12 uur kwamen we aan bij Nikki Beach waar het hele gebeuren plaatsvond. Het was indoor, omdat de stranden natuurlijk niet onder het verf mochten komen. De locatie was mooi maar wel heel warm. Ik heb verder ook geen verfkanonnen gezien, alleen mensen met emmers verf en een soort van supersokers waarmee ze verf op je spoten. Veel mensen vonden het daarom tegenvallen en konden het geen Neonsmash of neonsplash noemen, maar ach ik heb me vermaakt!

Maandag hebben we met zijn allen een paasbrunch gehad bij PamPam. Iedereen had zich netjes gekleed. De meisjes hadden bijna allemaal een jurkje aan en de jongens een bloesje of hun netste t-shirt. Daan was zelfs in pak. Hij had die nacht met een paar anderen een speech geschreven die hij graag aan de groep wilde vertellen. Dit maakte de paasbrunch natuurlijk wel af.

Misschien vragen jullie je af of er naast al die leuke feestjes wel tijd over blijft voor school. Dat is er zeker! We hebben de afgelopen drie weken bijna geen lessen gehad omdat we vorige week toetsweek hadden en daarvoor een studyweek. Onze toetsweek bestond uit wat opdrachten inleveren en twee presentaties. Deze presentaties moesten wel in het Engels, dat was nog wel een klein beetje spannend. Gelukkig gingen ze beide prima en van de een weet ik zelfs al dat het cijfer een 8 is, heuuu. Ook hebben we in de studyweek een drugs informatiemarkt gehouden waarin we in duo’s gingen voorlichten over een bepaalde drug. Ik deed dit samen met Daharianna over LSD. Daarnaast hebben we met de eerstejaars in het teken van pasen een egghunt georganiseerd in Philip’s animal garden voor de kinderen van Casacuna. De activiteiten waren: eieren verven, schminken en natuurlijk paaseieren zoeken. Het was een gezellige middag en leuk om al die blije koppies van die kinderen te zien. Tot slot hebben Maartje en ik 24 uur gewerkt aan een project voor ‘Heart Centered Leadership Foundation’ om zoveel mogelijk dropouts op de middagmavo te voorkomen. We hebben nagedacht over hoe er door middel van mentorschap een betere begeleiding kan worden gegeven aan deze studenten. We hebben het project nu afgerond en ze willen het rapport dat we hebben gemaakt gaan gebruiken. Heel cool en hopelijk hebben ze er wat aan!

Ik wil graag afsluiten met mijn nieuwe lievelingslied. www.youtube.com/watch?v=v286x6NS2CA.
Ik denk dat dit de link is maar ik weet het niet zeker want Youtube wordt hier geblokkeerd. Het nummer heet ‘Catch en Release’ van Matt Simons en het is de nieuwe hit op Perle aan het worden.
Een avond ben ik met Daan, Tim en Regina wezen touren langs de High rise en Eagle beach enzo en toen hebben we dit nummer echt tien keer afgespeeld en we kunnen er maar geen genoeg van krijgen haha. Neem echt even de tijd om hem te luisteren want hij is echt hopi bon (heel goed).

Machi danki voor het lezen van mijn blog, hopelijk vonden jullie het boeiend!

Ayoooo

Xxxxx Roeline

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (5)

8 april 2015 19:55 | Door: Jetty

Hé Lien,
Wat heb je weer een mooi verhaal geschreven! Wij kijken er ook erg naar uit om jou eindelijk weer te zien! Nog een dikke week en dan kunnen we elkaar na bijna 3 maanden weer in de armen sluiten. Die hele lange vliegreis en TS en Merije hier achterlaten is nog wel een dingetje maar dat gaat vast helemaal goed komen!
We gaan er volop van genieten en kunnen dan ook een indruk krijgen van jou leventje daar op Aruba.
We zijn nu al nieuwsgierig naar het programma en wat je ons allemaal wilt laten zien en beleven!!
Oant gau XXX <3

8 april 2015 20:04 | Door: Johanna

Mooi geschreven weer Roeline! Allemaal mooie en gezellige verhalen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt! En hoewel ik de reis helaas niet heb kunnen winnen voor broerlief en zuslief, nog even en dan komen je ouders! Geniet van jullie tijd samen!!! Dikke tút fan ús!! Xx

8 april 2015 22:28 | Door: Marloes

He roeline,

Geweldig om weer zo'n mooi verhaal van je te lezen en te lezen hoe je daar geniet!! Kan me voorstellen dat je er naar uit kijkt dat je ouders komen! Ga er lekker van genieten!!!!
Dikke kus van ons!

8 april 2015 22:29 | Door: Roeline Stellingwerf

Jaaa zin in <3 Inderdaad jammer Johanna, maar ik vind het al leuk dat mijn ouders iig komen ;D Komt zeker goed! Dikke tut terug xxxx

10 april 2015 08:43 | Door: Alida

Zo he wat een leuk verhaal weer. Klinkt ontzettend leuk en gezellig. Wat een prachtige belevenis voor je.
Geniet ervan. Aftellen naar de komst van je ouders ! Heerlijk !